sobota, 28. maj 2011

TE PRESNETE JAGODE

Ker smo se odločili, da prvo nabrano rundo jagod vložimo v želodce in ker nas je pričakalo deževno, hladno in turobno jutro, ki je kar klicalo po kuhinjskem plesu in vrtenju mešalnika in ker v takšnem vremenu reees ne grem tečt ali kolesarit in ker že dolgo, dolgo časa nismo pekli sladic in ker bi se pa tokrat sladica res prilegla, ker bi morala gospodinjih, pa za ta delo očitno nisem preveč nadarjena ..... sem si privoščila slastno dopoldansko opravilo.

TIRAMISU Z VMEŠANIMI KOŠČKI JAGOD
bebi-piškoti, skleda jagod, 250 g skute, 1 kisla smetana, 1 sladka smetana, 1 vanili sladkor + sladkor po okusu, skodelica močne črne kave

Jagode operem in jih narežem na koščke.

 V večji skledi zmiksam skuto, kislo smetano in sladkor. Dodam stepeno sladko smetano in narezane jagode. Jagode zamešam z žlico, da ostanejo koščki celi.
 V pekač naložim plast piškotov pomočenih v močno črno kavo. Kdor kave ne mara lahko seveda uporabi kakav ali pa kar sadni sok. Preko piškotov enakomerno razprostrem polovico jagodne kreme.
 Na nadev zložim drugo plast namočenih piškotov in dodam drugo polovico skutno-jagodne mešanice.
 Tiramisu posipam s kakavom v prahu in okrasim z jagodo.
 Skledo postavim v hladilnik, kjer bi bilo fajn da bi počivala vsaj 4 do 6 ur, da se piškoti fajn natopijo in zmehčajo. Seveda to velja za tiste, ki se z lahkoto uprejo skušnjavi. Dam roko v ogenj, da pri nas več kot dve uri skleda nebo stala nedotaknjena na hladnem.
...PA NA DOBER JAGODNI TEK!
Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Moram priznati... Tale tvoj recept sem že večkrat uporabila. Ker se mi zdi bolje in boljše kot kakšna čokolada. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, tudi mi ga včasih kar uporabljamo in uporabljamo, kakor da ne znamo drugega.

    OdgovoriIzbriši