nedelja, 22. maj 2011

RDEČE, DIŠEČE, SLASTNE!

Po dopoldanskem kolesarjenju na Areh in pred večernim dolgim tekom, se okusna in sočna jagodna sladica takooo prileže.

Pravijo, da jagode vsebujejo veliko rudnin, predvsem kalij, kalcij, železo, cink, mangan, baker, vrsto mikroelementov in vitaminov - beta karoten, B, B2, folno kislino, vitamin, ter vrsto drugih snovi. Delujejo razkuževalno in zavirajo razvoj mikroorganizmov. Jagode prav tako urejajo presnovo celotnega telesa in v njem delujejo čistilno ter zvečujejo splošno odpornost.

Njam, njam, mljask, mljask in že je več ni.


JAGODNA SADNA SOLATA
jagode, kivi, banana

Sadje očistim in narežem na koščke. Malo posladkam, zmešam in postavim v hladilnik. Postrežem s kepico vanilijevega sladoleda.





Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Tole pa je tudi meni najljubša kombinacija sadja.. njams. Dobra takole v koščkih ali pa zmiksana v šejkerju :)

    OdgovoriIzbriši