torek, 6. december 2011

BREZ IZGOVORA

Izgovori v tem letnem času rastejo kakor gobe po dežju. Je prehladno, pretemno, preveč mokro, preveč .... Pozabite! Zadovoljstvo, ko se ob slabem in hladnem vremenu »znorimo« in »prešvicamo«, je tisočkrat večje, kakor poleti ali spomladi.

In ... pravzaprav je mnogo bolj zdravo teči pozimi pri nič stopinjah, kakor pa poleti pri plus 30. Če pa vam kljub dobrim namenom nikakor ne uspe pokukati na plano, poskusite tako: Poiščite si zvestega tekaškega prijatelja in se z njim dogovorite za točen datum skupnega teka. Le-tega ne boste kar tako zlahka odpovedali, saj je takšno dejanje dokaj neodgovorno do sotekača.

In še dva vidika, ki pomagata v borbi proti »notrajemu sovražniku«:

Telesna propravljenost oz. forma dosti hitreje pade, kako pa zraste, pri čemer je potrebnega razmeroma malo treninga za ohranjanje konstantne telesne pripravljenosti.

Enako, vendar z obratnim predznakom, velja tudi za telesno težo. Odvečni kilogrami se mnogo hitreje kopičijo, kakor smo se jih sposobni z rednim treningom otresti.

Torej, tecite tudi ob hladnem, meglenem, sneženem in vlažnem vremenu. To je zdaj – pozimi.

Danes sem zaradi družinske organizacije silom prilike tekla iz Maribora domov v Ruše. Ni se mi dalo, a na koncu je bilo takoooo fajn. Takooo sem uživala. Tekla sem pod jasnim nebom, v času, ko več ni dan in ko še ni noč. Na nebu se je prelivala prelepa svetloba, dokler ni sonce popolnoma zašlo.

In še nekaj me je razveselilo. Nisem bila sama. Srečala sem kar nekaj tekačev. Bodite tudi vi med njimi.

Takšen je bil sobotni tek na Pohorje. Malo meglen in malo deževen.






Takšen pa ponedeljkov.  Temen in vlažen.






Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Vsaka čast! Tudi jaz sem med tistimi, ki imamo tisoč izgovorov za zimo - prva dva sta mraz in tema. se bo treba zbrcat in it. Sploh tisti del, ko govoriš o zadovoljstvu švicanja pozimi je zelo motivacijski;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, ja, kar"zbrcaj" se, ne bo ti žal!
    P.S.
    Tudi moja predstava o strasti kuharici je bila nekoliko drugačna. Lepa si!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ravno včeraj sem možu rekla, kako je lepo teči v tem času; nič ni prevroče, ko se ogreješ, tudi zebe ne.. jaz sem hitra kot zajček, hehehe.
    In v mesečini je sploh prečudovito teči.
    Da ne govorim o toplih kruhkih potem... :-)

    OdgovoriIzbriši