petek, 30. marec 2012

VEČERJA V PIČLE POL URE

"Kdaj bo večerja?" vpraša Jernej prav vsaki dan, ko pride iz treninga. Če mu odgovorim: "Ne vem, ti povej." Je odgovor ponavadi takšen:"Čez pol ure!"

V pol ure je nastala tale slastna večerja:

POLŽKI S SKUTO IN BUČKAMI

Sestavine:
  • 500 g testenin - polžkov
  • 1 bučka
  • 2 stroka česna
  • 250 g skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 jajci
  • naribani parmezan
  • sol
  • poper
  • muškani orešek
  • olivno olje

Najprej sem pristavila velik lonec z osoljeno vodo.

Bučko sem oprala, razpolovila in narezala na tanke rezine. Prav tako sem očistila česen in ga na drobno sesekljala.




Na olivnem olju sem bučko prepražila hkrati s česnom, ki sem ga dodala povsem na koncu.


Nekoliko ohlajeni popraženi zelenjavi sem dodala skuto, smetano, jajca, naribani parmezan, sol, poper in muškatni orešek, ter sestavine temeljito premešala.


Ko sem čakala, da se skuhajo testenine, sem pripravila regratovo solato. Dodala sem ji koruzo in vroč krompir, katerega sem postavila na štedilnik takoj za tem, ko sem pristavila vodo za testenine.


V drugo skledo sem zamešala še motovilec in koruzo.




Ko so se polžki skuhali, sem jih odcedila, zmešala s skutno maso, ter ponovno postavila nad ogenj, ter mešala dokler ni jajca zakrknila.



Pol ure in že je Jernej sedel za mizo in mljaskal.
Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Zanimiva kombinacija živil, meni pisana na kožo, same meni dobre sestavine. Hvala ,da deliš z nami tako zanimive stvari!

    OdgovoriIzbriši