petek, 13. april 2012

DIŠEČ VONJ PO KRUHKU

A pečete kaj? A skrbite za redne omamne dišave? Ne? Le kaj čakate, domač kruhek je takoooo slasten!

AJDOV KRUH Z LANENIMI SEMENI

Sestavine:
  • 20 dag ajdove moke
  • 50 dag gladke moke
  • pest lanenih semen
  • kocka kvasa
  • žlička sladkorja
  • žlička soli
  • žlička olja
  • cca. 2 dcl vrele vode + cca 0.5-1 dcl tople vode

V skledo odtehtam ajdovo moko in jo poparim. Počakam 10 minut, da se nekoliko ohladi, dosujem gladko moko in vanjo naredim jamico. Noter nadrobim kvas, ga posujem s skladkorjem in zalijem s toplo vodo.

Ko kvas naraste, dodam semena, sol in olje, ter vse sestavine zmiksam v gladko testo. Seveda po potrebi dodam toplo vodo, če je to potrebno.

Skledo pokrijem in počakam, da testo kipne. Nato ga ponovno premesim in oblikujem kruhehk poljubne oblike. Položim ga v pekač obložen s peki papirjem, ga večkrat prečno zarežem in ponovno pokrijem, ter ga pustim vzhajati še nadaljnih 20-30 minut. Medtem vklopim pečico na najvišjo temperaturo - 250 stopinj.

Kruh pečem prvih 20 minut pri najvišji temperaturi, potem pa jo znižam na 200 stopinj in pečem naslednjih 30 minut še na tej temperaturi. Pečen kruhek položim na kovinsko mrežico, da se ohladi.









FAJ IZGLEDA, A NE? PA DOBER JE TUDI!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar