sreda, 4. april 2012

IZKORISTITE SEZONO REGRATA

Ne zamudite! Vzamite si pol ure časa, stopite do prvega travnika in si privoščite tole odlično kosilo:

TESTENINE Z REGRATOVIM PESTOM

Sestvine:
  • skleda regrata
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici pinjol ali orehov
  • 10 žlic oljčnega olja
  • 40 g parmezana
  • sol
  • testenine


Naberem skledo regrata, ga očistim in operem, ter ga na grobo razrežem.




Ves regrat na drobno sesekljam.



Sesekljam tudi česen.


Sesekljanim sestavinam dodam oljčno olje, parmezan, sol in zmlete orehe, ker pinjol nimam.


Sestavine temeljito premešam.


Medtem, ko vse to počnem skuhm tudi špagete. Kuhane špagete zmešam s pestom in postrežem - na zadnji slikici, ki je ni, si predstavljajte velik krožnik poln špagetov v mamljivi zeleno-špagetni barvi. V desni roki je vilica, v levi žlica in tako kot se krožnik prazni, se prijetno polni želodec.

Reeees odlična jed, gotova v 20-tih minutah.
Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Pozdravljena, Vanja, res dobra ideja, ta regratov pesto. Kaj meniš ti, bi bil regrat sedaj po cvetenju še vedno primeren za uporabo? Ponavadi ga uporabimo samo do cvetenja, pa ne vem zakaj, mogoče potem greni?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem ga zadnjič zamešala v testeninsko solato, kar takega "po cvetenju", pa je bila solata čisto ok. Tako da,... nimam pojma, je pa za poskusit.

      Uživaj! Lep blog imaš!

      Izbriši