Vsebuje veliko železa, vitaminov in beta karotena, pa zanemarljivo malo kalorij. Sicer pa je regrat odlično splošno krepčilo, ki spodbuja delovanje jeter in drugih žlez, pripomore k boljši prebavi in presnovi.
Danes smo se okrepčali s takšno odlično in sočno večerjo:
REGRATOVA RIŽOTA
Sestavine:
- 1 čebula
- puranje meso
- oljčno olje
- česen
- regrat
- sol, kajenski poper oz. čili
Čebulo očistim in narežem, ter jo prepražim na oljčnem olju.
Prepraženi čebuli dodam na majhne koščke narezano meso in ga prav tako prepražim.
Regrat očistim in ga večkrat temeljito operem.
Prepraženi čebuli in mesu dodam riž, sestavine minutko ali dve pražim, nato pa zalijem z vodo. Solim, popram in pokrijem s pokrovko.
Opran regrat sesekljam in ga dodam v rižoto.
V jed prav tako dodam na drobno sesekljan čese. Rižoto kuham približno 20 minut.
Ful je dobra.
Tudi posladek je bil v zelenem odtenku, a ne iz regrata. Posladkala sem se s kivijevim napitkom z dodatkom banane in chia semeni.
LAHKA IN OKUSNA VEČERJA!
Ni komentarjev:
Objavite komentar