A kakšen košček po teku, si ga lahko brez skrbi privoščimo.
SADNI KRUH
- 4 jajca (rumenjaki + sneg iz beljakov)
- 25 dag sladkorja
- 28 dag polnozrnate moke
- 1 pecilni prašek
- 2,5 dcl mleka
- 10 dag suhih sliv
- 10 dag suhih fig
- 10 dag suhih marelic
- 10 dag rozin
- 10 dag dateljev
- 10 dag brusnic
- 10 dag jedilne čokolade
- 10 dag celih orehov
- 5 dag celih mandeljev
- 5 dag celih lešnikov
- cimet
Sadje in oreške sem en dan prej na drobno narezala, potresla s cimetom in prelila z domačim orehovim likerjem. Mogoče je komu boljši okus po rumu, a jaz ruma nisem imela in sem uporabila kar domač orehov liker.
Naslednji dan sem penasto zamešala rumenjake in sladkor. Dodala sem moko s pecilnim praškom in mleko, ter sestavine fajn zmiksala. Za tem je prišla noter mešanica sadja in nazadnje še sneg iz beljakov. Le-tega sem vmešala ročno in počasi.
Podolgovat pekač sem namazala z oljem in potresna z moko, ter vanj vlila pripravljeno zmes. Sadni kruh sem pekla približno eno uro pri 200 stopinjah.
Če ga hranimo na hladnem zdrži par tednov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar