ponedeljek, 25. november 2013

NAREDIMO DOMAČE MUESLIJE

Domača hrana je najboljša, najbolj okusna, najbolj zdrava, skratka naj, naj! Tudi domači muesliji so daleč boljši od kupljenih. Kar pa je najpomembneje - točno vemo kaj smo v njih zamešali.

Najprej moramo imeti luščeni oves oz. ovseni rižek, kot piše na paketu v trgovini.



Nato ga vsujemo v kosmičnik in pričnemo z mletjem.


Iz kosmičnika priletijo sveži, domači ovseni kosmiči.


Nato se lotimo dodatkov. Pri nas je to suho sadje in oreški. Ker pa imamo vsako leto doma domače posušene dalmatinska fige, so te prve ki letijo v mešanico.



Orehi so itak zakon, tako da tudi ti so v naših mueslijih vedno prisotni.



Rozine - klasika.


In pa seveda poljubni ostali dodatki, kot so corn-flakes, otrobi, sončnična, bučna in lanena semena, brusnice,...



Vedno jih namešamo kakšno kilo. Sej, kaj pa je to za tiste, ki redno jedo mueslije?



Po novem individualno dodajamo tudi chia semena.



Uživamo jih z navadnim jogurtom.




Ali pa dodamo tudi skuto. Čisto po želji - izbira je res pestra.





Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Ufff... kako to slastno izgleda. Prvič slišim za kosmičnik n vidim, kaj nastane. Pa doma posušene fige. Res dobro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, fajn so takšnile domači ovseni kosmiči - vedno sveži.

      Izbriši
  2. Mmmmm,to pa mora biti dobro.Bom delala z kupljenimi kosmiči.

    OdgovoriIzbriši