torek, 3. junij 2014

SLASTNA MARMELADA

Najprej smo se sladkali z jagodnimi palačinkami, nato z jagodnim biskvitom, nato je bila na vrsti jagodna marmelada. 

Imela sem 4 kg svežih jagod, pa sem jih oprala, jim odstranila peclje in jih narezala na koščke. No v bistvu sem nameravala narediti đem. Jagode sem zmešala s sladkorjem in ker je bil že pozen večer in sem bila takoooo utrujena, sem posodo pokrila in s kuhanjem nadaljevala naslednje jutro. 

Sadje sem pristavila na ogenja in počakala, da zavre. Nato sem dodala želin, ga umešala med jagode in marmelado kuhala še dobrih 20 minut. 

Izbrala sem majhne lične kozarčke, jih umila in v njih do vrha napolnila marmelado. Kozarčke sem zaprla in jih zložila, da se je marmelada ohladila. 

Hladno sem probala - odlična je!

JAGODNA MARMELADA

Sestavine:

  • 4 kg marmelade
  • 2 kg sladkorja
  • 5 zavitkov želina









Print Friendly and PDF

1 komentar:

  1. Pridne tudi vaše roke marmelada v kozarcih z lepimi pokrovčki je fantastična.Sem jo tudi danes kuhala,ker sem dobila od sosede precej jagod pa še ena runda soka.Za sok pretlačim (očiščene) 1-1,5 kg jagod dam pol litra vode in zavrem,po želji(prepasiram skozi gosto cedilo) ali tudi ne,dam en in pol l vode in 180 do 200 cukra do vretja,nato 1 dkg citronske kisline premešam in to je to.Jaz steklenice segrejem v pečici na rahlo tople nalijem sok in nazaj v (odklopljeno pečico) do ohladitve ali naslednjega dne.Pride 3-4 l soka.Poskusite ne bo vam žal,mi še sedaj pijemo zadnje steklenice lanskega.Upam ,da nisem preobširna:)
    lp

    OdgovoriIzbriši