ponedeljek, 11. maj 2015

BRAVO SINE!

Če že meni letos kot zakleto gredo vsi tekaški načrti mimo predvidenih planov, pa sine raztura kot po maslu.

Tokrat je prepričljivo zmagal na polovičnem iron triatlonu (1.8 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka) v Cmureku v Avstriji. Prelepa okolica, odlična organizacija in lepo vreme - in smo šli navijat!

Matija je že od starta prevzel pobudo na plavalnem delu, kjer sta mu v neposredni bližini sledila le oba Madžara. Po 1800 preplavanih metrih je prišel prvi iz vode in povedel tudi na kolesarskem delu. Močnemu tempu, ki ga je narekoval je uspel slediti le Flander, kateremu se je videlo, da ga visok tempo utruja. S kolesa sta prišla po dobrih dveh in pol urah sta skupaj prišla v menjalno mesto s prednostjo minute in pol pred Pesutom in še minute več pred večjo skupino zasledovalcev.


Flander, ki je odličen tekač je je hotel Matijo zlomit s peklenskim tempom v prvih treh kilometrih, a je na koncu sam plačal davek prehitrega teka. Matija mu je sledil in ko je Flandru tempo teka padel je Matija še nekaj časa tekel v tem tempu, nato po pospešil in si do polovice tekaškega dela nabral minuto prednosti. S pametnim tekom in varčevanjem moči za naslednje tekme je varno obdržal prednost in prepričljivo zmagal. Flander pa je plačal ceno prehitrega začetka teka in v zaključku tekme izgubil še drugo mesto, ki ga je moral prepustiti Pesutu.

Skupni čas, ki ga je Matija potreboval za zmago je bil 3:52:57!

To je bila le trening tekma, saj ima Matija svoje triatlonske cilje v olimpijski razdalji in mu je bil, kot sam pravi, pol ironman le ena velika želja in poskus kako je tekmovati na tako dolgi razdalji. Vse s ciljem dobro se pripraviti na prihajajočo dolgo sezono v njemu najljubših razdaljah sprint in olimpijski triatlon. Na to tekmovanje se je prijavil v okviru rednih priprav na sezono, torej bolj za trening kot za resno tekmovanje. Njegov oče in trener pravi, da se je za to tekmo odločil le na željo Matije in ker je časovno sovpadala s planom treningov. Bil je zadnji čas pred serijo tekmovanj na ‘normalnih’ razdaljah, da se opravi še zadnji res dolg aerobni trening. Sedaj bodo sledili krajši intenzivnejši treningi in tekmovanja praktično vsak vikend.




































Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar