Kar nekaj sveže zelenjave se že najde na vrtu in ker je sezona špargljev v polnem razmahu, so tokrat pristali tudi v naši solatni skledi.
VEČERNA SOLATA
Sestavine:
- piščančji fileti
- šparglji
- paradižnik
- paprika
- domači radič
- čebula
- feta sir
- sveži drobnjak
- sol, bučno olje, kis
Meso sem narezala na koščke, ga solila in začinila z rdečo papriko in timijanom, ter popekla na olivnem olju.
Šparglje sem narezala na kolobarčke in jih prav tako popekla na olivnem olju.
Papriko in paradižnik sem oprala, očistila in narezal, oprala in narezala sem tudi domači radič in ga zmešala s popečenim mesom in šparglji, da se je nekoliko zmehčal. Ko so se sestavine ohladile, sem dodala paradižnik, papriko, sesekljano čebulo, feta sir in drobnjak.
Solato sem začinila z bučnim oljem, soljo in kisom in servirala. Mmmm, na koncu smo skledo pomazali z zadnjimi kosi domačega kruha.
Gospa Vanja,hvala za njami recepte,kar veliko jih je preizkušenih:)Kruh in odlične solate so pogosto na mojem jedilniku:)
OdgovoriIzbrišiGospa Vanja,hvala za njami recepte,kar veliko jih je preizkušenih:)Kruh in odlične solate so pogosto na mojem jedilniku:)
OdgovoriIzbrišiOoo, me prav veseli, da najdete kaj uporabnega na tem mojem ustvarjalnem dnevniku! Prijetno kuho še naprej!
Izbriši