Lotila sem se temeljitega spomladanskega čiščenja, ki bo po moji oceni trajalo še vsaj 10 dni, prala sem perilo in zimsko garderobo, vrtnarila, sadila, sejala in zalivala, vmes pa skuhala odličen konjski golaž z gobicami in ajdovimi žganci, ter za sladico pripravila okusno in osvežilno Kinder pingui torto.
KINDER PINGUI TORTA
Sestavine za bisvit:
Beljake sem ločila od rumenjakov in jih stepla. Nato sem v večji skledi posebej stepla rumenjake in sladkor, ter nato dodala med, kakav v prahu in mleko, ter ponovno sestavine stepla. Na koncu sem dodala presejano moko zmešano s pecilnim praškom in zmiksala gladko maso, ki sem jo vlila v namaščen tortni model premera 24 cm.
Pekač sem pokrila s peki papirjem in ga postavila v segreto pečico. Biskvit sem pekla cca. 25 minut na 180-tih stopinjah. Pečen biskvit sem postavila na hladno in počakala, da se ohladi.
Sestavine za
Stepla sem sladko smetano in ji dodala mascarpone, med in kokos in sestavine dobro premešala.
Sestavine za čokoladni preliv:
Čokolado sem na pari raztopila in ji dodala maslo, ter zmešala v gladko maso. Raztopina ne sme biti preveč vroča, da ne raztopi smetanove kreme.
Nato sem pričela z zlaganjem torte. Biskvit sem prerezala na polovico, spodnji del natopila z mešanico toplega mleka in kakava, preko premazala polovico kreme in nanjo enakomerno namazala tanko plast stopljene čokolade. Torto sem za 5 minut postavila v hladilnik, da se je čokolada strdila in nato nadaljevala z drugo plastjo kreme in drugo plastjo biskvita, ki sem ga predhodno natopila s kakavovo mešanico. Po vrhu sem torto premazala s preostankom stopljene čokolade in jo posipala s čokoladnimi "mrvicami". Torto sem postavila v hladilnik in počakala, da se ohladi.
Torta je resnočno zeeeelo dobra!
- 3 jajca
- 120 g moke
- 70 g rjavega sladkorja
- 1 zvrhana žlica cvetličnega medu
- 50 g temenga kakava v prahu
- 0,5 dcl mleka
- 1/2 pecilnega praška
Beljake sem ločila od rumenjakov in jih stepla. Nato sem v večji skledi posebej stepla rumenjake in sladkor, ter nato dodala med, kakav v prahu in mleko, ter ponovno sestavine stepla. Na koncu sem dodala presejano moko zmešano s pecilnim praškom in zmiksala gladko maso, ki sem jo vlila v namaščen tortni model premera 24 cm.
Pekač sem pokrila s peki papirjem in ga postavila v segreto pečico. Biskvit sem pekla cca. 25 minut na 180-tih stopinjah. Pečen biskvit sem postavila na hladno in počakala, da se ohladi.
Sestavine za
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 250 g mascarpone sira
- 1 dobra žlica cvetličnega medu
- 2 žlici kokosa
Stepla sem sladko smetano in ji dodala mascarpone, med in kokos in sestavine dobro premešala.
Sestavine za čokoladni preliv:
- jedilna čokolada
- maslo
Čokolado sem na pari raztopila in ji dodala maslo, ter zmešala v gladko maso. Raztopina ne sme biti preveč vroča, da ne raztopi smetanove kreme.
Nato sem pričela z zlaganjem torte. Biskvit sem prerezala na polovico, spodnji del natopila z mešanico toplega mleka in kakava, preko premazala polovico kreme in nanjo enakomerno namazala tanko plast stopljene čokolade. Torto sem za 5 minut postavila v hladilnik, da se je čokolada strdila in nato nadaljevala z drugo plastjo kreme in drugo plastjo biskvita, ki sem ga predhodno natopila s kakavovo mešanico. Po vrhu sem torto premazala s preostankom stopljene čokolade in jo posipala s čokoladnimi "mrvicami". Torto sem postavila v hladilnik in počakala, da se ohladi.
Torta je resnočno zeeeelo dobra!
Včeraj zvečer sem jo delala po tvojem receptu (nismo je še razrezali), pa me zanima; je tudi tebi krema nastala tako kompaktna?
OdgovoriIzbrišiKoliko si stepala smetano?
Ker jaz sem kremo kar težko razmazala, sploh drugo plast čez čokolado.
Drugače pa mislim, da bo okus super :) Bom poročala
https://instagram.com/p/29pTlRIbA6/?taken-by=mojchka
Moja krema je bila čisto ok. Je pa res, da smetane nisem stepla trdo-trdo. Sem prepričana, da boste zadovoljni z okusom. Nam je bila vsem zelo všeč. Samo ej, .... ste pa pravi asi, da vam uspe torto ne poizkusit takoj prvi dan, hehehe. Uživaj!
IzbrišiOdlična, je bila, odlična!!!
OdgovoriIzbrišiRazrezali pa je takrat še nismo, ker je bila za hčerin rojstni dan :)
Clicking Here f8q04z7h29 bag replica high quality replica bags hermes u0p16k9m24 replica bags los angeles see this here x6q46b1s04 replica bags wholesale hong kong hop over to here f5x31f7n79 replica bags replica bags philippines
OdgovoriIzbrišim1a32h7u28 s0h07x5d18 t7r10d8p27 v3l18l5t49 q8v91m7v73 l8t24s6q48
OdgovoriIzbriših8d53x5l13 i0a79s3k54 w3m88e0i77 k3i78c2z23 s8b81b1p83 n5e49b6v52
OdgovoriIzbriši