GRŠKA ŠINAČNA PITA - SPANAKOPITA
Sestavine:
Olivno olje
Ena velika narezana čebula
2 stroka česna
2 kg narezane in oprane špinače (blitve)
½ šalice sesekljanega peteršilja
2 rahlo razžvrkljani jajci
½ šalice rikota sira
1 šalica Feta sira
2 lista listnatega testa
Pečico sem segrela na 180 stopinj in z oljem namazala posodo za pečenje.
V večji posodi sem segrela olivno olje in na srednji temperaturi rahlo popražila čebulo in česen. Dodala sem blitvo in peteršilj in dušila cca. 2 minuti, da se je blitva zmehčala. Odstavila sem z ognja in počakala, da so se sestavine nekoliko ohladile.
V drugi posodi sem zmešala jajca, ricotto in feta sir, ter vmešala špinačno maso. V pekač sem poravnala en list testa in ga premazala z olivnim oljem. Preko testa sem razporedila špinačno maso in zapognila robove testa preko mase, ter jih premazala z olivnim oljem. Z drugim listom sem prekrila celotno pito, ga premazala z olivnim oljem in pekač postavila v segreto pečico.
Pito sem pekla cca 45 minut na 180-tih stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar