In tako so pomladanski dnevi ponovno zapolnjeni do zadnje minute. In potem spet nimamo časa, hitimo iz službe, pa na becikel, na hitro rundo, pa spet domov in v kuhinjo. In ko ob sedmih zvečer ugotoviš, da je košara s kruhom prazna, nastanejo takšne zelo okusne hitre žemljice.
Poizkusite, res so dobre.
HITRE ŽEMLJICE
Sestavine:
- 30 dag polnozrnate moke
- 40 dag bele moke
- kocka svežega kvasa
- žlička rjavega sladkorja
- žlička soli
- olivno olje
- cca. 1 dcl slatine
- cca. 2 dcl vroče vode
- pest mletih bučnih semen
Moko odtehtam v večjo posodo, vanjo naredim jamico in noter nadrobim kvas. Posujem ga s sladkorjem in jamico do vrha zalijem z vročo vodo. Čez cca. 10 minut dodam vse ostale sestavine in zamesim testo, tako da odstopi od roba sklede.
Kepo testa položim na pult in ga razrežem na 8 - 10 enakomernih delov. Iz vsakega oblikujem kuglo, jo nekoliko sploščim in položim na pekač obložen s peki papirjem. Žemljice pokrijem s kuhinjsko krpo, vklopim pečico na 200 stopinj in počakam, da se segreje. Ko je pečica vroča, žemljice zarežem in pekač postavim v pečico. Pečem jih dobrih 30 minut, nato jih stresem v skledo in postavim na mizo.
Seveda smo navalili, kaj pa drugega!
Ni komentarjev:
Objavite komentar