petek, 1. april 2016

ALGEA - POPOLNA HARMONIJA TELESA

Pomlad je čas, ko premaknemo ure, dan se podaljša, dvignejo se temperature in končno posije sonček. Naenkrat se nam zdi, da moramo pokukati iz svojega zimskega brloga, nataknit športna oblačila in se pognati v naravo. A glej ga zlomka! Sama že nekaj let opažam, da na prehodu iz zime v pomlad zapadem v neko zanko utrujenosti iz katere se le stežka izvijem, oziroma traja vsaj mesec dni, da se mi povrne vsa energija in moč, ki mi jo je pobrala zima s pomanjkanjem svetlobe in mrazom.




Mnogi si za obnovitev organizma in hitrejšo regeneracijo pomagajo z raznoraznimi prehranskimi dopolnili in dodatki, čemur pa sama nisem preveč naklonjena. A letos se mi je ponudila priložnost, da preizkusim Algeo (KLIK NA POVEZAVO).

Prejela sem škatlico z 270-timi zelenimi tabletkami, ki vsebujejo 250 mg posušene sladkovodne mikroalge (Chlorella pyrenoidosa), brez dodatkov, tako da sem sedaj z uživanjem približno na polovici tretmana.

Mikroalga v tableti je gojena in posušena tako, da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet. Ker sta rast in žetev alge nadzorovana, je njena kakovost vedno enaka in ne vsebuje toksinov iz potencialno onesnaženega naravnega okolja. Tablete Algea ne vsebujejo veziv, sladil, barvil, konzervansov in glutena.

Algea je namenjena vsem, ki želijo ohraniti energijo in dobro počutje. Železo, ki ga Algea vsebuje, prispeva k zmanjševanju splošne utrujenosti in izčrpanosti in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Aktivnim, saj odlično dopolnjuje vsakodnevno prehrano v hitrem življenjskem ritmu vseh, ki se ne prehranjujejo redno, se premalo gibajo in imajo zato upočasnjeno prebavo.

Vegetarijancem in veganom, ker vsebuje kar 60 odstotkov lahko prebavljivih beljakovin in vse esencialne aminokisline.




Študije kažejo na učinkovito delovanje sladkovodne mikroalge pri dnevnem odmerku 2250 mg oziroma 9 tablet. Tako je za zdravega odraslega priporočeno jemanje vsaj 9 tablet dnevno. Sama sem se odločila za številko 10. Pri podjetju CARSO pravijo, da se pri začetnem uživanju tablet Algea naše telo na mikroalgo prilagaja in priporočajo postopno povečevanje odmerka iz 3. tablet dnevno prve tri dni na 6 tablet dnoveno naslednje tri dni in nato na 9 tablet dnevno. Sama sem prvi dan zaužila 3 tablete, drugi dan 6, nato pa sem dozo povečala na 10 tablet dnevno in tako jih sedaj tudi jemljem.

Za vse tiste, ki so preobremenjeni, izpostavljeni virusom ali se neuravnoteženo prehranjujejo, pa svetujejo za krajše obdobje uživanje 15 tablet na dan.

Za optimalno izrabo hranil je priporočeno, da izbran dnevni odmerek razdelimo na 3 enake dele (tj. 3 x 3tablete ali 3 x 5 tablet).

Naravne sestavine tablet Algea telo potrebuje in odlično prenaša. Na začetku uživanja so možne prehodne neškodljive reakcije, kot so:
  • povečano nastajanje črevesnih plinov
  • spremembe na koži, kot so izpuščaji ali srbečica
  • zeleno obarvanje blata zaradi klorofila

Navedeni učinki so prehodne narave in so največkrat posledica prilagajanja organizma na Algeo. So dokaz za njeno učinkovito delovanje. 

Sama nisem zaznala nobenih od naštetih prehodnih reakcij.


Alge so naravne čistilke. Gojijo jih v velikih bazenih, ki jih obseva naravna svetloba sonca, kar je velika prednost pred gojenjem v plastičnih ceveh pod umetno UV svetlobo. Voda, v kateri raste, je skrbno nadzorovana in čista. Tako dobijo alge vsa potrebna hranila, hkrati pa zagotovo vemo, da v njihovem okolju ni bilo strupov, ki bi jih lahko vsrkale.

Algea je pridobila tudi ustrezne certifikate, ki zagotavljajo vedno enako kakovost:
  • 1. Podroben certifikat o sestavi Chlorelle v Algei
  • 2. Analitski certifikat, ki spremlja vsak uvoz Chlorelle
  • 3. Vzorec splošnega certifikata – groba sestava Chlorelle Algea
  • 4. HACCP certifikat (prvi del)

Vse podrobnosti o izdelku in njegovi uporabi pa so na voljo na spletni strani CARSO.SI (KLIK NA POVEZAVO).


Print Friendly and PDF

6 komentarjev:

  1. Hvala za tako izčrpne informacije. Večkrat sem že slišala za algeo, ampak priznam, da je sama še nisem poskusila.

    OdgovoriIzbriši
  2. Glede na to, da je tole vec kot ocitno sponzorirana objava/reklama (sponzorirana z gnarjem ali pa vsaj osebno uslugo in zastonj izdelkom...),
    bi bilo edino zanesljivo tvoje mnenje, ali si bos po izpraznitvi zastonj skatlice tele tabletke kupovala sama po polni ceni :-))

    npr, "Mikroalga v tableti je gojena in posušena tako, da ohrani vso učinkovitost tudi v obliki tablet." -aja? Kako ves, da je to res, a pac zato, ker je takole napisal proizvajalec oziroma njegov PR? Krneki.





    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No bom jaz povedala ... gre za nov pristop trženja/oglaševanja. Potrošniki dobimo izdelek zastonj, na blog moramo samo napisati svoje mnenje. Izdelke na testiranje dobijo tisti, ki imajo dovolj brane bloge. Ali je to sponzorstvo presodi sam(a).
      Jaz sem pred leti uporabljala Algeo, predvsem zaradi prevelike utrujenosti in nečiste kože. Kasneje tudi zaradi menjave amalgamskih plomb, saj alge vežejo nase živo srebro.
      lp / Saša

      Izbriši
  3. Že večkrat sem naletela na besedo Chlorella, vendar nikoli se nisem poglobila in podučila o njej. Upam, da bo v prihodnje sledilo tudi poročilo, kako se je obnesla in če so bile vidne kakšne spremembe na počutju.

    OdgovoriIzbriši
  4. browse around this site try this check see additional reading my sources

    OdgovoriIzbriši