DOMAČI BELI KRUH
Sestavine:
- 700 g moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- žlička sladkorja
- žlička soli
- malo olja
- cca. 3 dcl vroče vode
Takole bomo naredili. Najprej bomo v večjo skledo presejali moko in vanjo naredili jamico. Nato bomo noter nasuli kvas, ga posipali s sladkorjem in jamico do vrha zalili z vročo vodo. Čez približno 10 minut, ko bo kvasec nekoliko narasel, bomo dodali sol, olje in preostalo vodo, ter zmesili gladko testo.
Posodo bomo pokrili s kuhinjsko krpo, jo postavili na toplo in počakali cca. 1 uro, da testo naraste. Nato ga bomo ročno pregnetli in oblikovali hlebec. Položili ga bomo na pekač obložen s peki papirjem in počakali, da ponovno naraste. Med tem časom bomo segreli pečico - na 250 stopinj. Pred pečenjem bomo hlebec 4 do 5 krat prečno zarezali in nato potisnili pekač v pečico.
Kruh bomo pekli 15 minut na 250-tih stopinjah in nato še cca. 30 minut na 200 stopinjah.
Pečen kruh bomo postavili na rešetko in počakali, da se ohladi.
...pa dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar