In nikoli me niso izneverile.
PODOLGOVATE ŽEMLJICE
Sestavine:
- 70 g ržene moke
- 1 vrečka suhega kvasa
- žlička sladkorja
- žlička soli
- olivno olje
- cca. 100 g skute
- cca. 2.5 - 3 dcl vroče vode
Ker sem ob peki kruha do sedaj uničila že tri mešalnike, sedaj že nekaj časa testo mesim ročno. Torej. V skledo presejem moko, vanjo naredim jamico, noter vsujem kvas, ga potresem s sladkorjem in jamico do vrha zalijem z vročo vodo. Ko le-ta naraste, dodam sol, olje, skuto in vodo, ter počasi iz sredine navzven zmesim testo. Mesim ga kakšnih 5 - 10 minut, čeprav bi bilo bolje, če bi ga mesila vsaj 15 minut, a me prej pričnejo boleti roke (hehehe),
Pregneteno testo razrežem na 8 - 10 približno enakih delov in oblikujem podolgovate žemljice. Zložim jih na pekač in pokrijem s kuhinjsko krpo. Nato vklopim pečico na 200 stopinj in počakam, da se temeljito segreje. Žemljice po dolgem zarežem in pekač postavim v pečico.
Kruhke pečem cca. 35 - 45 minut. Pečene odložim na rešetko in počakam, da se ohladijo. Nato jih pospravim.
Ni komentarjev:
Objavite komentar