torek, 19. april 2016

TEDEN S ČAJOTO - juha

Popolnoma po naključju sta v enem tednu nastali dve jedi s čajotami. Še zadnje pobiramo iz ozimnice. Nekaj jih je seveda že pognalo, a tiste so že v zemlji in čakajo, da jih maja presadim na vrt.

Najprej se bomo ustavili pri okusni kremni juhi.

KREMNA JUHA S ČAJOTO

Sestavine:
  • čebula
  • čajota
  • krompir
  • olje
  • sol
  • voda
  • kisla smetana
  • bučna semena

Čajoti odstranim bodice, jo olupim in narežem na kocke, katere prepražim v ponvi, da se nekoliko zmehčajo. Čebulo očistim in narežem, ter prepražim na olju, dodam popečene bučke in na kocke narezan krompir. Sestavine nekoliko popražim, solim, nato pa zalijem z vodo. 

Ko je juha skuhana, ji dodam kislo smetano in jo zmiksam. Razdelim jo v krožnike in okrasim z bučnimi semeni.






Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objava komentarja