DOMAČE BOMBETKE
Sestavine
- 400 g polnozrnate moke
- 300 g bele gladke moke
- vrečka suhega kvasa
- žlička sladkorja
- žlička soli
- malo oljčnega olja
- cca. 3 dcl vroče vode
Moko presejem v skledo, vanjo naredim jamico in noter nasujem kvas. Potrosim ga z žličko sladkorja in jamico prelijem z vročo vodo. Počakam, da kvas naraste, nato dodom sol, olje in vodo, ter zmesim kompaktno, a ne preveč trdo testo. Pokrijem ga s krpo in počakam, da naraste na dvakratno količino.
Nato testo ponovno pregnetem, ga razdelim na 9 - 12 enakih delov - odvisno od tega kako velike bombetke želim imeti - ter oblikujem kroglice. Položim jih na pekač obložen s peki papirjem, vklopim pečico na 200 stopinj, ter počakam da se segreje. Med tem časom pustim bombetke, da vzhajajo. Preden jih postavim v pečico, vsako zarežem z nožem.
Bombetke pečem cca. 40 minut na 200 stopinjah.
Čudovite izgledajo! Jih moram preizkusiti v bližnji prihodnosti :)
OdgovoriIzbrišiTo bo pa jutri preizkušeno,prelepe so:)
OdgovoriIzbrišiTo bo pa jutri preizkušeno,prelepe so:)
OdgovoriIzbrišiTudi jaz sedaj delam s suhim kvasom tako kot ti. In namesto kruha vedno naredim bombetke/žemljice, se lažje je.
OdgovoriIzbrišiJaaa, pa manjša možnost je, da ne uspejo!
Izbriši