sobota, 26. december 2009

Domače pod smreko - MARMELADA IZ MUŠKATNE BUČE



Darila. Vsakoletna tema, ki marsikoga ponovno in ponovno spravi v obup in brezglavo zapravljanje. Le zakaj?

Kako lepa so lahko tradicionalna doma pripravljena drobna darilca! Izžarevajo veliko več osebnosti kakor kupljena.

Če nam je kuhanje v veselje, je eno izmed takšnih daril:

MARMELADA IZ MUŠKATNE BUČE
muškatna buča, sladkor po okusu, ingver v prahu, cimet, želin




Buče očistim, olupim in narežem na kocke. V malo vode najprej 10 minut kuham buče. Ko so kuhane, odvečno vodo odlijem oz. po potrebi shranim. Kuhane buče pretlačim, dodam sladkor, ingver, cimet in želin. Počakam, da zavre, ter za tem kuham še kakšnih 15 minut.


Polnim v čiste kozarce, še vroče zaprem in zavijem v odejo ali rjuho, da se počasi ohladi.

Poljubno okrašeni kozarčki z bučno marmelado so praktično in lepo darilce.





Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Ooo, čestitam, super boš presenetila :)
    Moja mami pa vsako leto naredi za novoletno darilo in potem še enkrat za moj rojstni dan bučno marmelado z brusnicami.
    Jaz pa ... upam, da se bom izkazala drugo leto ...
    Sončni pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vau, tale z brusnicami mora biti tudi dobra. Svojo sem letos delala prvič in jo prvič tudi jedla - fuuul je dobra! Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ti sporočim recept, v novem letu :)

    OdgovoriIzbriši