sobota, 16. marec 2013

PO KRUHU SE DAN POZNA

Pravijo, da se po jutru dan pozna. A dan se v bistvu prične z jutranjim zajtrkom in če je to slasten domači kruh, potem se dan pozna po njem.

Tale divje izgleda in je ful dober. 

KAKAVOV POLNOVREDNI KRUH

Sestavine:

  • 50 dag polnozrnate moke
  • kocka kvasa
  • 2 jajci
  • 9 dag kokosovega masla
  • žlička soli
  • 2 žlici kakava
  • po ščepec ingverja, mletih klinčkov in cimeta
  • cca. 1.5 dcl toplega mleka


V skledo odtehtam moko in vanjo naredim jamico. Noter nadrobim kvas, ga posujem z žličko sladkorja in jamico do vrha prelijem s toplo vodo. Počakam približno 10 minut, da kvasec naraste, 


nato dodam ostale sestavine in 


testo zmiksam. Če je preredko dodam malo moke.

 

Zmiksamo testo pokrijem s kuhinjsko krpo in počakam dobro uro, da fajn narase. Potem ga ročno pregnetem in oblikujem dva hlebčka.


Hlebčke položim na pekač obložen s peki papirjem, jih premažem z vodo in trikrat zarežem.


Hlebce ponovno pokrijem s kuhinjsko krpo, vklopim pečico na 250 stopinj in počakam, da se dobro segreje. 
 

Pekač postavim v segreto pečico in pečem kruh približno 45 minut. Prvih 15-20 minut na temperaturi 250 stopinj in naprej na temperaturi 200 stopinj.


Pečen kruh položim na mrežico in počakam, da se ohladi. Nato ga pospravim.


MMM, DOBER JE IN TAKOOOO LEPO DIŠI. ŠE POSEBEJ SE PODA K MARMELADI IN MEDU.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar