Na primer:
Krepko nakaljena smena mungo fižola z motovilcem in česnom.
Ali pa :
Hladen riž, nakaljena semena pšenice, mungo fižola in lucerne, čebula,
z dodatkom paradižnika in paprike, ki v tem letnem času pač ne spada na mizo, ampha ...
Solati je dodan feta sir in tuna.
Preden solato začinim, jo veeeedno najprej premešam in ocenim ali mi je všeč barvna kombinacija. Če je solata fajn pisana in če so barve enakomerno razporejene, potem vem, da bo dobra.
Ker smo primešali tuno, je solata začinjena z domačim olivnim oljem, kisom in soljo.
MLJASK!
Ja, kalcki so res cudovita stvar. Koncno sem jih pricela proizvajati tudi jaz in sem zelo zadovoljna z okusi in konsistenco. Zaenkrat vzgojila in jedla alfa alfa in sango redkev. Se vedno mi nekaj ni jasno. Govori se povsod o kalckih, to je pa prakticno koreninica in poganjek, ki razviije tudi listek. Jaz pustim rasti, da se razvije listek, oz. Prvi par listkov. Je to prav?
OdgovoriIzbrišiAha, iz zgornjih fotografij lahko vidim, da tudi ti pustiš, da se pri mungo fižolu razvijejo "rožički", to naj bi bila prva dva listka. Ne zameri, ker težim s temi podrobnostmi, vendar to sem jaz, ko se za nekaj odločim, želim razumeti, zato si postavljam in postvim veliko vprašanj.
OdgovoriIzbrišiHvala, veliko so mi v pomoč tvoji posti.