petek, 22. marec 2013

VITAMINČKI, VITAMINČKI

Sama še nisem uspela pokukati na sosednji travnik, da bi videla, če si bi že lahko postregli s skledo okusnega regrata, a nekateri pravijo, da je že. Kes se letošnja zima nikakor noče posloviti in še kar vztraja, na okenski polici še kar pirdno rastejo razno razna semena. Najraje jih zamešamo v sočno in okusno sotato. 

Na primer:

Krepko nakaljena smena mungo fižola z motovilcem in česnom.





Ali pa :

Hladen riž, nakaljena semena pšenice, mungo fižola in lucerne, čebula,



z dodatkom paradižnika in paprike, ki v tem letnem času pač ne spada na mizo, ampha ...



Solati je dodan feta sir in tuna.



Preden solato začinim, jo veeeedno najprej premešam in ocenim ali mi je všeč barvna kombinacija. Če je solata fajn pisana in če so barve enakomerno razporejene, potem vem, da bo dobra. 



Ker smo primešali tuno, je solata začinjena z domačim olivnim oljem, kisom in soljo. 



MLJASK!



Print Friendly and PDF

2 komentarja:

  1. Ja, kalcki so res cudovita stvar. Koncno sem jih pricela proizvajati tudi jaz in sem zelo zadovoljna z okusi in konsistenco. Zaenkrat vzgojila in jedla alfa alfa in sango redkev. Se vedno mi nekaj ni jasno. Govori se povsod o kalckih, to je pa prakticno koreninica in poganjek, ki razviije tudi listek. Jaz pustim rasti, da se razvije listek, oz. Prvi par listkov. Je to prav?

    OdgovoriIzbriši
  2. Aha, iz zgornjih fotografij lahko vidim, da tudi ti pustiš, da se pri mungo fižolu razvijejo "rožički", to naj bi bila prva dva listka. Ne zameri, ker težim s temi podrobnostmi, vendar to sem jaz, ko se za nekaj odločim, želim razumeti, zato si postavljam in postvim veliko vprašanj.
    Hvala, veliko so mi v pomoč tvoji posti.

    OdgovoriIzbriši