Kadar se naveličam vsakdanje "kruhaste" malice in če nam od prejšnjega dne ostanejo testenine, potem z mano roma skleda poooolna zdravja.
V skladeo zamešam hladne testenine, feta sir, nakaljeno lečo, nakaljen mungo fižol in malo "plastične" paprike. Ja, saj vem, da je paprika v tem letnem času popolnoma brez okusa, a imeli smo jo doma in sem jo primešala za barvo. Da ima solata lepši izgled.
Lahko bi dodala tudi čebulo, a je raje nisem. Da nebi potem smrdela.
Sestavine sem solila, ter začinila z bučnim oljem in kisom. Mmmm, je bilo dobro.
Zraven pa sem si vrezala košček domačega kruha. Tokrat je bil polnozrnati z orehi.
Ja, dodala sem tudi nakaljena semena soje oziroma fižola mung. A tokrat z nekoliko daljšo frizuro. Pustila sem jih rasti, ker je Jernej rekel, da zakaj naši kalčki niso nikoli takšni kot oni, ki jih kupiš v trgovini. In res, tisti imajo na semenu že pravo rastlino. Pa sem morala tudi jaz poskusit.
Nekaj sem jih porabila, ostali bodo pa kakšen dan še rasli.
Tudi jaz sem danes prvič dala v kalilnik čez noč namočeno zeleno sojo in oprana alfa alfa semena. Zdaj sem pa močno radovedna, kaj se bo zgodilo.
OdgovoriIzbrišiSuper! Kar opazuj, semena bodo hitro oživela!
IzbrišiFajn kalčkanje!