SKUTINA TORTA Z RABARBARO
Sestavine:
- 200 g mehke moke
- 3 g pecilnega praška
- 75 g sladkorja
- 1 vanili sladkor
- ščepec soli
- 100 g masla
- 500 g skute
- 10 g sladkorja
- 2 vanili sladkorja
- 2 jajci
- 50 g mletih mandeljev ali orehov
- 40 g škroba - Gustina
- rabarbara
Moko sem presejala v skledo in dodala pecilni prašek. Dodala sem sladkor, sol in stopljeno maslo, ter umešala krhko testo.
2/3 testa sem enakomerno razporedila po pekaču, z ostalo tretjino pa sem naredila rob.
Nato sem zmešala sestavine za nadev in ga enakomerno razporedila po pekaču.
Sladico sem pekla približno eno uro pri 180-tih stopinjah.
Ker nam je bila objava všeč, smo jo s svojimi bralci delili tudi na Đuboxu!
OdgovoriIzbrišiNa še veliko zanimivih objav!
Očitno je nekaj narobe z linkom, zato ga dajem še enkrat:
OdgovoriIzbrišihttp://đubox.blogspot.com/2013/03/zdrava-skutina-torta-z-rabarbaro.html