MEŠANI RŽENI KRUH Z BUČKO IN OREHI
30 dag enotne moke, 40 dag ržene moke, kvas, žlička sladkorja in žlička soli, malo olja, kos naribane buče, pest orehov, mlačna voda
Moko presejem v skledo, na sredini naredim jamico, nadrobim noter sveži kvas, ga posujem z žličko sladkorja in prelijem z malo mlačne vode. Ko kvasec kipne, dodam žličko soli, malo olja, naribano bučo, pest orehov, ter zalijem z vodo. Kadar v testo zamešan bučo, dodam malo manj vode.
Zamesim gladko testo, ga pokrijem s kuhinjsko krpo, ter pustim kakšno uro, da vzhaja. Nato testo še enkrat pregnetem, oblikujem kruh, ga položim na pekač obložen s peki papirjem, ter postavim v ogreto pečico
Pečem približno eno uro najprej na 250 stopinjah, nato pa na 200 stoponjah.
KRUH JE FUUUUL DOBER!
Ni komentarjev:
Objavite komentar