petek, 5. november 2010

BUČKE ZA SVEŽINO, OREHI ZA OKUS

Pa dajmo po dolgem času, ko smo se do dobra naužili morskih utrinkov, spočili in nabrali novih moči, ponovno rečt eno kruhasto.


MEŠANI RŽENI KRUH Z BUČKO IN OREHI
30 dag enotne moke, 40 dag ržene moke, kvas, žlička sladkorja in žlička soli, malo olja, kos naribane buče, pest orehov, mlačna voda

Moko presejem v skledo, na sredini naredim jamico, nadrobim noter sveži kvas, ga posujem z žličko sladkorja in prelijem z malo mlačne vode. Ko kvasec kipne, dodam žličko soli, malo olja, naribano bučo, pest orehov, ter zalijem z vodo. Kadar v testo zamešan bučo, dodam malo manj vode.

Zamesim gladko testo, ga pokrijem s kuhinjsko krpo, ter pustim kakšno uro, da vzhaja. Nato testo še enkrat pregnetem, oblikujem kruh, ga položim na pekač obložen s peki papirjem, ter postavim v ogreto pečico

Pečem približno eno uro najprej na 250 stopinjah, nato pa na 200 stoponjah.



KRUH JE FUUUUL DOBER!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar