sobota, 27. november 2010

DIŠI V SOSEDNJO VAS

To popoldan so tekaška oblačila in copate zamenjali kuhinjski pripomočki, pladnji in kuhalnice.
Ja, spet smo ustvarjale. A tokrat dišeče. V mrzlem popoldnevu je bilo v kuhinji takooo toplo.
Nastale so orehove ruladice.
Kontrola je bila stroga. Treba je bilo delati s polno paro.

Pa nugatovi poljubčki.

...pomočeni v čokolado.



Na vrsto so prišli tudi piškoti z arašidovim maslom.







In še nazadnje ovsene bombice.

Na koncu je bil pult na debelo obložen s svežimi pekovskimi izdelki.



PIŠKOTI Z ARAŠIDOVIM MASLOM
1/2 skodele navadnega sladkorja, 1/2 skodele rjavega sladkorja, 1/2 skodele arašidovega masla, 1/4 skodele vode, 1/4 skodele olja, 2 žlički vanilijevega ekstrakta, 2 beljaka, 1 jajca, 3 skodele moke, 1 žlička pecilnega praška, 1 žlička sode, 1/2 žličke soli, čokoladne kroglice

Prvih 8 sestavin zmešam in zmiksam. V drugi skledi zamešam ostale sestavine in jih dodam prej pripravljeni masi. Zmiksam, pustim kakšnih 30 minut v hladilniku, da počiva. Za tem oblikujem manjše kroglice in jih razporedim po pekaču prekritem s peki papirjem. Pečem cca. 15 minut na 180 stopinjah.



OVSENE BOMBICE
1 šalica stopljenega masla ali margarine, 1 šalica rjavega sladkorja, 4 žličke vode, 1 vanili sladkor, 2 jajci. 2 šalici moke, 1 žlička sode, 1/2 žličke soli, 2 žlički kvasa, 3 šalice ovsenih kosmičev, 1 šalica rozin

Sestavine zmešam in dobro zmiksam. Maso pustim kakšnih 30 minut, da počiva na sobni temperaturi. Nato oblikujem kroglice, jih položim na pekač obložen s peki papirjem in spečem. Pečem približno 12-15 minut na 180 stopinjah.


Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Waw kolko piškotov si napekla, kapo dol!:) sigurno so odlični

    OdgovoriIzbriši
  2. Ej Brnistra! Tokrat nista ustvarjali le dve roki, temveč štiri.

    Prijetno peko tudi tebi!

    OdgovoriIzbriši
  3. čudovito, nimam besed, pridna, krasni recepti in blog

    OdgovoriIzbriši