petek, 12. november 2010

HOKAIDO ŠTRUDL

Buče so me popolnoma prevzele. Takooo so lepe. In tudi okusne! In kaj vse se da iz njih naredit! Je že res, da domači včasih bentijo, a buče uvajam postopno. Malo tukaj, malo tam, pa gre.

Tokrat sem razrezala tole prelepo oranžno-rdečo hokaido bučo, ki nam je takooo lepo krasila domačo predsobo. Zamešala sem jo v tale fini štrudl.

DOMAČ ŠTRUDL Z JABOLKI IN HOKAIDO BUČO
za vlečeno testo: 50 dag moke, 1 jajca, žlička soli, žlička olja, voda
za nadev: 5 velikih jabolk, 1/4 hokaido buče oz. količina po okusu, malo sladkorja, cimet, skuta po želji


Najprej iz sestavin za testo zamesim gladko testo, ga pokrijem s krpo, ter ga pustim počivati na toplem kakšne pol ure.

Medtem očistim in naribami bučo in jabolka, dodam sladkor in cimet, ter skuto po želji.

Testo razdelim na 4 enake dele, ter enega za drugim na tanko razvaljam, namažem z nadevom in zvijem. Zvitke položim v pekač obložen s peki papirjem. Postavim ga v segreto pečico in pečem eno uro pri 180 stopinjah.






NJAMČI!

Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. ...če je ostal še kakšen kos... Čisto slučajno, no... Se povabim na enega... čez 5 minut sem pri vas... Zgleda namreč zeeeeeloooo slastnooooo, njami! ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, ko bi ti lahko podarila eno muškatno bučo. Tvoje je bilo pa res škoda za štrudl!
    Mi smo danes tudi jedli na bučno vižo, je Raje scopral nekaj pikantnega v pečici :) Me ne vprašaj kaj ...
    Drži se!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ej Sebi, saj veš kako je to pri nas! Stvari pospravimo po hitrem postopku.
    A ni problema, te bom drugič dregnila nekoliko prej (pred peko), pa si lahko prideš pe eno črtico. Resno mislim!

    Ooo Ruth, z veseljem bi vzela še kakšno muškatno. So me letos buče popolnoma obsedle. Kadar grem na trg vedno prinesem kakšno domov.

    Uživajta!

    Ruth, a že stojiš na glavi?

    OdgovoriIzbriši