ponedeljek, 22. november 2010

NAVALIMO NA KALČKE

Sem prepričana, da ste že potegnili na plano kalilnike in semena, ter pričeli z okenskim vrtnarjenjem! Mi smo jih tudi. In že v skledah nastajajo slastne, sveže in osvežilne salate.


MEŠANA SOLATA S KALČKI IN ČRNO REDKVIJOstročji fižol, kalčki lucerne in mungo fižola, čebula, črna redkev, bučno olje, sol, kis, poper in stale začimbe po okusu

Iz zmrzovalnika vzamem vrečko domačega fižola in ga skuham.
Čebulo očistim in narežem na lističe.
Dodam kalčke lucerne in mungo fižola.

Na vrtu poberem svežo črno redkev (no, seveda tudi kupljena je čisto ok), jo očistim, olupim in naribam.

Sestavine začinim, prelijem z bučnim oljem in kisom, ter zmešam.

SLASTNO!

Print Friendly and PDF

3 komentarji:

  1. Jah, jaz se nekaj martram s kalčki, pa ne vem, če delam prav.
    A jih je treba dosti spirat, preden se jih poje?

    OdgovoriIzbriši
  2. Preden nakalijo jih spiraš zjutraj in zvečer (vsaj jaz tako delam), velika semena (npr. mungo fižol) pa predhodno namočiš (čez noč).

    Mnogo sreče! Saj ti bo ratalo, samo vztrajna bodi!

    OdgovoriIzbriši
  3. No, saj to že znam, tudi jedli smo jih veselo lani, ma nikoli nisem bila prepričana, koliko jih moram spirati, preden jih dam v solato. A toliko, da semena "odplaknem"?
    Med drugim je velik porabnik kalčkov naš Kušči (bradata agama) :-)

    OdgovoriIzbriši