ponedeljek, 28. marec 2011

SPOMLADANSKI MARATONSKI PREIZKUS

Pa je za mano. Prva letošna tekaška preizkušnja. Treviso maraton, ki se prične v 42 km oddaljeni vasici Vittorio Veneto in konča v prelepem srednjeveškem Italijanskem mestu Treviso. Male Benetke mu pravijo. Mesto se nahaja znotraj visokega obzidja in je prepredeno z ozkimi vodnimi kanali.

Maraton.
Trasa dirke poteka le v eno smer. Start je v majhni vasici Vittorio Veneto severno od Trevisa. Prvih 15 km se teče v konstantnem rahlem spustu, nato se proga izravna in do cilja te pripelje ena sama ravnina. A dalč od tega, da bi na teku vladala monotonija. Cesta vodi skozi več majhnih vasic, ki so bile tokrat polne navijačev in raznih glasbenih skupin. V celotni pokrajini se močno pozna vpliv morja, saj je klima dosti bolj mila kakor pri nas.
Kako je šlo?
Končni rezultat je bil letnemu času primeren. Skratka, slab. Oziroma: "Jaz definitivno nisem zadovoljna." Če po pravici povem, trenirat pozimi je mnogo, mnogo težje kakor čez leto. Potrebno je mnogo več discipline, vztrajnosti in volje. Imam občutek, da ti mraz vzame kar nekaj energije. Vsaj meni. Kratki dnevi in "večna" tema pa še dodatno poleni telo.

A dejstvo je, da ves vložen trudi in vsi do sedaj pretečeni kilometri definitivno niso šli v nič. In če se ni tokrat poznalo, se bo pa naslednjič. Juhej!!!! Veselo novim zmagam naproti!




Print Friendly and PDF

4 komentarji:

  1. Vzpodbudno in čestitke za zimsko vztrajnost.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kaj ga pa sračkaš, draga Vanja?!? Za začetek sezone je tvoj čas super! Sedaj vidiš, da si dobro bazo naredila. Sama veš, da je komaj sedaj čas za "stadion" in hitrost!
    Veš kako bo šele letelo, ko boš "na špicu"!

    Jaz se ti globoko klanjam (pa če si ti zadovoljna ali ne)! Jaz se klasičnega maratona najbrž nikoli ne bom spravila tečt...

    OdgovoriIzbriši
  3. Eh, Sebi. Tako grozno nezadovoljna tudi nisem. Zima je le zima (mraza pa že itak v osnovi ne maram, ker me vedno zebe). A tokrat me je skorja "uničil" tisti februarski veter. Tri tedne ni bilo dneva, ko nebi pihalo... in to močno.

    Fajn teči, pa se vidima na Ruškem teku - kozji dirki, ali kako že ti temu rečeš (ha, ha)

    OdgovoriIzbriši
  4. @Vanja: konjski dirki, konjski!

    Ps.: Glede vetra - jaz sem hodila v gozd teč in je bilo mnogo boje kot na odprtem...

    OdgovoriIzbriši