MEŠANI HLEBCI
Sestavine:
- 70 dag bele moke
- 1 kocka svežega kvasa
- žlička sladkorja
- žlička soli
- žlička olja
- 1 jajce
- 1 - 2 dcl jogurta
- 1 - 2 dcl tople vode
- 40 dag ržene moke
- 30 dag enotne moke
- 1 kocka svežega kvasa
- žlička sladkorja
- žlička soli
- žlička olja
- razna semena
- 1 dcl jogurta
- 2 dcl tople vode
Pripravim dve skledi in v vsako presejem moko. V prvo skledo belo moko, v drugo pa mešanico ržene. V kupček moke naredim jamico, vanjo nadrobim kvas, posujem s sladkorjem in prelijem z vročo vodo.
Ko kvasec kipne, dodam ostale sestavine in zmiksam.
Zmiksano testo prekrijem s kuhinjsko krpo in ga postavim v topel prostor, da vzhaja.
Čez približno eno uro testo ponovno pregnete, razdelim na dva enakomerna dela in oblikujem hlebce. Postavim jih v pekač obložen s peki papirjem, pokrijem s kuhinjsko krpo in počakam dodatnih 20 min, da le-ti kipnejo.
Medtem vklopim pečico, da se fajn zagreje.
Kruh pečem približno eno uro. Najprej na 250 stopinjah, po pol ure pa zmanjšam temperaturo na 200 stopinj.
MMM, JE DIŠALO!
Izgleda prekrasno! :) Hvala za recept, sigurno bomo probali :)
OdgovoriIzbrišiPozdrav!