BUČNI ŠTRUDL
Testo:
- 500 g moke
- žlička soli
- 1 jajce
- malo olivnega olja
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- 1 vanili sladkor
- 2 jajci
- 1 dcl mleka
- buča
- jabolka
Med tem, ko testo počiva očistim bučo in jabolka, ter jih naribam. Uporabim takšna na pogled neprivlačna, a domača jabolka. V drugo večjo skledo pa zamešam sestavine za nadev 1.
Testo vzamem iz hladilnika, ga ponovno pregnetem in razdelim na tri ali štiri enakomerne dele. Vsakega posebej razvaljam in na tanko prermažem z nadevom št. 1.
Preko prvega nadeva razporedim nadev iz buče in jabolk, ter zvijem.
Zvitke zložim v pekač obložen s peki papirjem, ter postavim v segreto pečico.
Pečem približno eno uro pri temperaturi 180 - 200 stopinjah.
odlični recepti, pridna!!! zelo mi je všeč tvoj blog
OdgovoriIzbriši