torek, 1. november 2011

"HALLOWEN" ŠTRUDL

Matija je odpotoval v Turčijo na tekmo. Z Jernejem sva se vrnila z Gardalanda, a ko je videl, da je sam, se je v trenutku odločil: "Jaz pa grem za en teden k babi in dediju. Tam se bom vsaj fajn najedel (ker,...bogemu revežu doma nič ne damo za jest), pa še do bazena imam bližje. Itak bomo imeli treninge dvakrat na dan."

 
Tako sva ostala sama in noč čarovnic preživela ob domačem bučnem štrudlu.

BUČNI ŠTRUDL

Testo:
  • 500 g moke
  • žlička soli
  • 1 jajce
  • malo olivnega olja
Nadev 1:
  • 200 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 vanili sladkor
  • 2 jajci
  • 1 dcl mleka
Nadev 2:
  • buča
  • jabolka
 Najprej se lotim testa, ki ga zamesim iz zgoraj navedenih sestavin. Zavijem ga v folijo in postavim v hladilnik.
  

 

 
Med tem, ko testo počiva očistim bučo in jabolka, ter jih naribam. Uporabim takšna na pogled neprivlačna, a domača jabolka. V drugo večjo skledo pa zamešam sestavine za nadev 1.



 
 Testo vzamem iz hladilnika, ga ponovno pregnetem in razdelim na tri ali štiri enakomerne dele. Vsakega posebej razvaljam in na tanko prermažem z nadevom št. 1.

 

 Preko prvega nadeva razporedim nadev iz buče in jabolk, ter zvijem.

 Zvitke zložim v pekač obložen s peki papirjem, ter postavim v segreto pečico.

 Pečem približno eno uro pri temperaturi 180 - 200 stopinjah.

 

 
Print Friendly and PDF

1 komentar: