sreda, 23. november 2011

GREJEJO NAS BUČE

Če se ne dogaja tek, se pa dogaja kuhanje. Še kakšen dan, pa grem ponovno na cesto. No, mogoče bo to že jutri, kaj pa vem. A do takrat se sproščam v kuhinji, med lonci in prijetno glasbo. Ej, le kdo bi si mislil, da bom nekoč tako vestno vrtela kuhalnico in tako strašno uživala zraven.

Ker sem včeraj dobila majhno pripombo na reciklirano večerjo, češ da po težkem treningu je potrebno jesti beljakovine in ne kar nekaj (kruhov narastek), sem danes izbor jedi nekoliko prilagodila. No, čeprav sem se tudi včeraj nekako "izmazala", saj so bili v narastku stepeni beljaki (vsaj nekaj).

Ker pa vseeno ni fajn, da se zvečer najemo kot pujseki, je bila danes na vrsti mešanica vsega po malem. Nastal je bučni golaž.

BUČNI GOLAŽ

Sestavine:
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3 krompirji srednje velikosti
  • 30 dag svinjskega mesa
  • buča
  • paradižnik
  • korenček in koleraba
  • sol, poper
  • mešanica začimb-bazilika, šetraj, timijan
  • olivno olje, žlica moke

Čebulo očitim in narežem.
 Krompir olupim in prav tako narežem.
 Pripravim korenček in kolerabo. Tale je iz zmrzovalnika, zato tako čudno izgleda.
 Nato se lotim buče.


 Razrežem jo na polovico in očistim semena.
 Polovico jo shranim za drugič, ostali del pa olupim in narežem na kocke.
 Ko imam pripravljene vse potrebne sestavine, se lotim kuhanja.
 Najprej na olivnem olju preprežim čebulo, dodam me majhne koščke narezano meso in ga nekoliko podušim. Nato dodam ostalo zelenjavo, ter vse sestavine vsaj pet minut dušim.
 Dodam žlico moke in začimbe, vse skupaj fajn premešam in zalijem z vodo. Kuham približno pol ure in jed je gotova.
 Zraven se odlično poda včerajšni domači kruh z bučnimi semeni. Je fajn za "namakat", ker je že malo suh.

MMM, SO DOBRE TE JEDI NA ŽLICO!
Print Friendly and PDF

1 komentar: