KREŠENTI
Sestavine:
- 350 g moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja
- 1 vanili sladkor
- 1 jajce
- 2 rumenjaka
- 2 žlici ruma
Za povaljat:
- 2 beljaka
- 150 g orehov, lešnikov, mandeljev
Za spajanje:
- gosta marmelada ali
- 100 g čokolade za kuhanje - 40 g masla
Zmiksam zmehčano maslo, sladkor, vanili sladkor, jajce in rum. Na koncu umešam presejano moko in zamesim testo. Zamotam ga v folijo in ga najmanj za eno uro postavim v hladilnik.
Iz dobro ohlajenega testa oblikujem majhne kroglice velikosti češnje. Kroglice naj bodo majhne, ker je kekse lažje pojesti.
Pečico segrejem na 180 stopinj.
Kroglice namakam v razžvrkljan beljak in jih nato povaljam v grobo mlete orehe ali lešnike, ter jih zložim na pekač obložen s peki papirjem. Pečem jih 20 minut, počakam da se nekoliko ohladijo, ter jih spojim po dva in dva skupaj.
Me smo se malo poigrale in smo nekatere kekse spojili z marmelado, nekatere po pomočili v stopljeno jedilno čokolado, ter jih posule z okrasnimi kroglicami. Možnosti je ogromno - poigrajte se tudi sam!
Ni komentarjev:
Objavite komentar