OSTKAKA
Znamenita sirova pogača izvira iz Švedske pokrajine Smaland. Čeprav je naprodaj, že pečena v vsaki trgovini, je njena priprava še vedno prava čast in ponos vsake gospodinje. Recepti za pripravo prehajajo iz roda v rod. Pogačo jedo vedno iz sredine, nastalo luknjo pa naslednji dan zapolnijo s svežim sadjem.
No, tole zadnje dejanje si ne znam najbolje predstavljati kako to gre. Mi smo pogačo spekli in jo narezali na kose, ter pojedli. Pa malo smo se morali nazaj držat, da ni že prvi dan izginila. Ker,... drugi dan je bila veeeeliko boljša.
OSTKAKA (skutin kolač)
Sestavine:
125 g masla sobne temperature
70 g sladkorja
1 jajce
250 g moke
0,5 zavitka pecilnega praška
Za skutin nadev:
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 750 g puste skute
- 0,5 l kisle smetane
- 60 g jedilnega škroba
- 0,5 zavitka pecilnega praška
- 125 g rozin
Iz masla, sladkorja, moke, jajca in pecilnega praška hitro zgnetem krhko testo, oblikujem hlebček, pokrijem s folijo in pustim 30 minut počivati na hladnem.
Dve tretini testa nato razvaljam v velikosti pekača, z njim obložim pomaščeno dno pekača in 10 minut pečem na 180 stopinjah.
Tale korak sem malo prilagodila in razvaljala kar vso testo in z njim obložila pekač.
Medtem pripravim skutin nadev:
Sladkor in jajce penasto umešam, primešam pasirano skuto, kislo smetano, jedilni škrob, pecilni prašek in oprane rozine.
Preostalo testo nato razvaljam v trak, z njim obložim rob pekača in napolnim s skutnim nadevom. Temperaturo pečice nastavim na 180 stopinj in pečem 60 minut. Ko je kolač pečen, bi ga morala pustiti dve uri počivati. In res je drugi dan mnooogo boljši.
videti je odlično! že dolgo razmišljam o kakšni skutini piti, zdaj mi pa ne bo treba iskati recepta - hvala! :)
OdgovoriIzbrišimmmmm....poskusim čez vikend..
OdgovoriIzbrišiema
pa se eden ko je slicen in zelo fin,
OdgovoriIzbriši250 gr.moke.
125gr.butra.
100gr.sladkorja.
1jajce
1/2pecilnega,
iz tega naredis gladko testo in ga kar enostavno z roko v okroglo modlo, lepo z roko po modli in tudi stranske robe oblikujes.nato dodas nadev
1kg puste skute,zelo dobra tusova pusta skuta,ker je zelo fina not in ni suha
5rumenjakov
150gr.sladkorja
1 vanili
70 gr.rama margarine al kere koli
1/2pecilnega
4zlice jedilnega skroba,gustin al gusnel,karkoli
to vse skupaj dobro zmesat in dodaj
1 stepeno sladko smetano in
od 5 jajc stepen beljak,to potem le premesas z metlico na roko,tolko da je masa lepa gladka
po zelji dodas al rozine,se boljse pa polovicke od breskovega kompota
priblizno za modlo 28 cm
peci 30 min na 220
30min pa na 180
breskve -polovicke le potunkas not,nic sparat ;-)
IzbrišiHvala lepa za nasvet. Ob prvi priliki bom sigurno poizkusila tudi tale recept.
OdgovoriIzbrišiLP, Vanja
golden goose outlet
OdgovoriIzbrišiwestbrook shoes
kyrie spongebob
birkin bag
yeezy supply
off-white
supreme
yeezy boost 350
off white shoes
kyrie 5
try this site why not look here great site find more info read here Balenciaga Dolabuy
OdgovoriIzbriši