BLITVINA LASAGNA S PIŠČANČJIM MESOM
Sestavine:
- blitva
- testenine - lasagne, ki jih ni potrebno kuhati
- 1 čebula
- 1 piščančja prsa
- začimbe - bazilika, timijan, majaron, peteršilj
- žlica kisle smetane
- malo vode
- oljčno olje
- sol, poper
- kokosovo maslo
- 3 žlice moke
- 1 liter mleka
- muškatni orešek
Odcejeno blitvo narežem na večje trakove. Hkrati pripravim tudi mesno omako. In sicer, sesekljam čebulo in jo preprežim na oljčnem olju. Dodam na koščke narezana piščančja prsa, ter sestavine fajn prepražim. Dodam sol in poper, ter zalijem z malo vode (toliko, da se meso ne sprime), Kuham približno 15 minut, nato dodam sveže začimbe in kislo smetano, ter omako zmešam in odstavim z ognja.
Večji pekač namažem z oljem in na dno položim prvo plast testenin.
Sledi nadev iz blitve, ki ga prelijem z bešamelom. Ja, seveda, bešamel je potrebno predhodno pripraviti. Kako? V posodi stopim maslo in mu dodam moko. Prepraženi moki dolijem mleko, pri čemer ves čas sestavine mešam z metlico, da se moka ne zgrudi. Začinim z muškatnim oreškom, počakam da bešamel zavreje in že je pripravljen.
Sledi ponovno plast testenin in nato mesni nadev, ki ga prav tako prelijem z bešamelom.
Ja, dober recept za lasagno - drugače pa vidim da vam tudi ostale zadeve dobro "laufajo".
OdgovoriIzbrišiLP, Majda
Hvala - se trudim (o) kolikor se le da!
IzbrišiUporabno, pa tudi simpatično napisano.
OdgovoriIzbrišiLp/Su