četrtek, 19. julij 2012

OSVEŽILNO IN OKREPČILNO

Še vedno smo pri solatkah. A tokrat sva si po napornem treningu privoščila nekoliko bolj energijski zalogaj:

POLETNA SOLATA S ČRNO LEČO

Sestavine:
  • črna leča
  • čebula
  • paprika
  • paradižnik
  • kumara
  • začimbe

Črno lečo sem skuhala v osoljeni vodi, jo odcedila in na hitro ohladila pod tušem hladne vode. Kuha sem približno 30 minut - ej, jaz pa sem mislila, da bom morala lečo en dan prej namočit in že me je bilo strah, da ta jed ne bo niiiiikoli pristala v naših želodcih.
Nato sem na kocke narezala čebulo, papriko, kumare in paradižnik. Sestavine sem premešala, začinila s soljo, bučnim oljem in kisom in postavila na mizo.

BILA SVA NAVDUŠENA!!!



Print Friendly and PDF

1 komentar: