ponedeljek, 02. julij 2012

MARMORNI SKUTIN KOLAČ

Je že res, da vročina zunaj kar ne popušča in da res ni primerno še dodatno segrevati stanovanja, ko ga pa komaj ohladimo. A me je premamila. Ponovno skutina sladica.

MARMORNI SKUTIN KOLAČ

Sestavine:
Skutina zmes :
  • 300 g skute
  • 100 g jogurta
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 jajce
  • 120 g sladke smetane
  • 2 žlici polnozrnate moke

Čokoladna zmes:
  • 100 g margarine
  • 60 g kakava v prahu 
  • 3 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 150 g polnozrnate moke
Skutno zmes pripravim takom da zmiksam vse navedene sestavine.

Čokoladno zmes pa pripravim tako, da najprej zmiksam stopljeno maslo, jajca in sladkor. Nato dodam ostale sestavine in zmes ponovno zmiskam. Okrogel pekač namažem z oljem in posujem z drobtinami, nato v pekač vlijem čokoladno zmes in jo enakomerno porazdelim po pekaču. Preko zlijem še skutno zmes in jo prav tako enakomerno razporedim po pekaču. Nato s kuhalnico nakajkrat obe zmesi od spodaj navzgore nekoliko premešam, da nastane takšen marmorni vzorec.

Pecivo pečem približno eno uro na 180-tih stopinjah. Kolač je najboljši hladen - če se uspete tako dolgo zadržati, ne da bi ga probali. Mi nismo takšni asi.




Print Friendly and PDF

6 komentarjev:

  1. Bom sprobala tudi to. V soboto sem po tvojem receptu (prvič) spekla ajdov kruh. Skorja je precej trda ampak kruhec je pa fantastičem. Naslednjič vmešam še orehe... Amapk prej naredim tale kolač! Njami!

    OdgovoriIzbriši
  2. Oj, Sebi! Sem prav vesela, da si se oglasila. Če boš potrebovala kakšno pomoč, navodilo ali nasvet pa kar pokliči. No, pa tudi če ne rabiš pomoči lahko pokličeš.

    Fajn peči!

    OdgovoriIzbriši
  3. UUUUUUAAAAAAA točno to kar sem iskal. Sem namreč SKUTOHOLIK poleg tega pa naravno OBOŽUJEM, ampak RES, OBOOOŽUJEM marmorni kolač. Prvič mi je nostalgičen in me spominja na nono in moja otroška leta polna bosega tekanja okoli bloka, umazanih hlač, od jutra do večera pohajkovanja po bližnji okolici in večino dec.praznikov preživetih ob skodelici mlek in še toplega (od očeta pripravljenega) kolača. NJAAAAAM
    Super recept. Le prilagodil ga bom malo saj je bistvo peke/kuhanja, eksperimentiranje.
    Razmišljam o dodatku orehov v sami masi. Kaj menite? Dobra kombinajšn? :>

    FOTKANO pa je PERFEKTNO. Dobri kontrasti ali pa dejansko TAKŠNA ČOKO BOMBA. Je že kar ČRNO majkemi. Zraven pa žgeči čaj oz. v mojem primeru DOMAČE MLEKO.

    OdgovoriIzbriši