BUČNA RIŽOTA
Sestavine:
- čebula
- buča ali cukini
- paradižnik
- korenček
- piščančje meso
- bazilika
- riž
- sol, kajenski poper
- feferon
- oljčno olje
Kljub temu, da smo letos več kot dobro založeni z raznoraznimi bučami, sem pri čiščenju vrta obrala tudi te majhne bučne "zarodke".
Vso zelenjavo sem očistila in narezala na koščke oz. kolobarje.
Prav tako sem na majhne kose narezala meso.
Čebulo sem prepražila na oljčnem olju. Nato sem dodala meso in ga skupaj s čebulo zlatorjavo zapekla. Nato sem dodala zelenjavo in vse sestavine nekoliko podušila.
Za tem sem dodala skodelico riža, ter ga dobro umešala v zelenjavo. Sestavine sem zalila z vodo, začinila s soljo in poprom, ter pokrila s pokrovko.
Rižoto sem kuhala približno 20 minut, tako da je riž ostal al dente. Na koncu sem umešala še svežo, sesekljano baziliko. Postregla sem kar v voku.
ODLIČNO - LAHKOTNO KOSILO. TAKŠNO, DA LAHKO POPOLDAN ŠE TRENIRAŠ.
Tole pa je pridišalo do nas!
OdgovoriIzbriši...in tvoje jabolke za sladico! Mmmmm
Izbriši