sreda, 24. oktober 2012

SPECIMO KRUH

Vremenoslovci nam napovedujejoo, da bomo konec tedna okusili prvi letošnji mraz. A nič zato. Doma si lahko pričaramo toplo dišeče vzdušje. Specimo kruh!

DOMAČI TOAST

Sestavine:

  • 700 g bele moke
  • kocka kvasa
  • žlička sladkorja
  • žlička soli
  • 5 dag kokosovega masla
  • 1 dcl navadnega jogurta
  • cca. 2 dcl tople vode


Moko presejem v skledo in vanjo naredim jamico. Noter nadrobim kvas in ga posujem z žličko sladkorja. Jamico zalijem s toplo vodo in počakam cca. 10 minut, da kvasec kipne. Za tem dodam sol, jogurt in maslo, ter sestavine zmiksam. Vodo dolivam postopoma in po potrebi.

Zmiksano in pregneteno testo enakomerno razporedim po pravokotnem, namaščenem pekaču in ga pokrijem s kuhinsko krpo. Vzhaja naj približno 45 minut. 

Pekač s kipjenim testom postavim v segreto pečico in spečem kruh. Pečem približno 45 minuta na temperaturi 200 stopinj.

Pečen kruh zvrnem in pekača in počakam, da se ohladi. 



Kombinacija z maslom in figovo marmelado je odlična.



Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar