BOROVNIČEV CIGANSKI ŠTRUDELJ
Sestavine:
Testo na suho:
- 1 lonček moke
- 1 lonček pšeničnega zdrova
- 3/4 lončka sladkorja
- 1 pecilni prašek
- 1 vanili sladkor
Borovničev nadev:
- 500 g borovnic
- cimet
Skutin nadev:
- 600 g lahke skute
- 1 jajce
- 1 vanili sladkor
- 3/4 lončka kisle smetane
- sladkor po okusu
Jajčni preliv:
- 2 jajci
- 1 dcl smetane zastepanje
- 1.5 dcl navadnega manj mastnega jogurta
- 2.5 dcl mleka
- 1 vanili sladkor
Sestavine za suho testo zmešam in razdelim na tri dele.
V drugi posodi zmešam sestavine za skutin nadev.
Pekač namastim in posujem s prvim delom suhega testa, preko enakomerno razporedim polovico borovnic in jih posujem s cimetom, sledi polovico skutinega nadeva, drugi del suhega testa, borovnice s cimetom, drugi del skutinega nadeva in na vrhu nasutje iz tretjega dela suhega testa.
Vse sestavine prelijem z jajčnim prelivom, dobro prešpikam z vilicami, da se tekočina nekoliko vpije in pekač postavim v segreto pečico. Pečem dobro uro na temperaturi 180 stopinj.
Počakam, da se štrudelj nekoliko ohladi in ga postrežem. Mmmmm, je dober!
Mehko,sočno,barvito....,namesto borovnic (so zmanjkale)bodo temne robide,in to jutri.
OdgovoriIzbrišiMa ja, saj je popolnoma vseeno katero sadje je noter.
OdgovoriIzbrišiZraven zelenjavne enolončnice s proseno kašo je ta sladica en dva izginila.Pa soseda je še za domov rezervirala.
OdgovoriIzbrišiOooom me prav veseli. Tudi naš je hitro izginil. Je pa res dober - takooo sočen.
Izbrišilook at these guys 7a replica bags wholesale additional info best replica designer bags site replica bags
OdgovoriIzbriši