A sedaj ga imam nekoliko več in sem ponovno pobrskala po receptih in izbrala tale odlični zavitek. Ona je sicer naredila češnjevega, a moj je višnjev. Pa saj ni bistvene razlike, a ne?
VIŠNJEV ZAVITEK
v oklepaju so s poševno pisavo navedene sestavine, ki sem jih jaz uporabila ali nadomestila
Sestavine:
- Vlečeno testo:
- 30 dag moke
- pol žličke soli
- 1 jajce
- topla voda
- 6 dag drobtin
- 6 dag masla (kokosovega)
- 1 kg izkoščičenih višenj ali češenj
Masleni nadev:
- 5 dag masla (kokosovega)
- 2 jajci
- 7 dag sladkorja (5 dag)
- 2 dl smetane (kisle)
Zamesimo vlečeno testo in spočito razvaljamo, robove po potrebi porežemo, nato ga potresemo z na maslu popraženimi drobtinami, premažemo z maslenim nadevom in po vrhu porazdelimo višnje.
Testo zavijemo z dveh nasprotnih strani, štrukelj položimo na namazan pekač in pečemo 45 min. pri 180-tih stopinjah. Malo ohlajen zavitek narežemo, potrosimo s sladkorjem in ponudimo.
Jaz sem testo razdelila na 4 dele in vsakega posebej razvaljala, namazala in zvila. Vsak zvitek sem enega zraven drugega položila v pekač obložen s peki papirjem. Pekač sem postavila v segreto pečico in štrudelj pekla eno uro pri 180-tih stopinjah.
Nadev: Maslo, rumenjake in sladkor penasto umešamo, nato dodamo smetano in na koncu beljakov sneg.
Torej ... če ne veste kakšno sladico danes postaviti na mizo - tukaj je ideja.
Hvala za idejo ,bo nastal v nedeljo zraven kepica vanili sladoleda.Lepo cvetoča obnovljena stran krasnega bloga!
OdgovoriIzbriši