sreda, 22. april 2015

OKUSNE RDEČE BOBIKE

Pomlad je krepko potrkala na vrata, vrt že krasi nekaj zelenjadnic, sadno drevje pa že veselo cveti. Čas bo minil en, dva, tri in že bomo ponovno vlagali svoje domače pridelke in jih spravljali za ozimnico. 

V našem zmrzovalniku je ostalo še nekaj zavojčkov ribeza in hitro ga je bilo potrebno preoblikovati v nekaj dobrega. 

Tokrat sem se odločila za ribezov crumble. Odlična in zelo, zelo enostavna sladica. Pa hitro je pripravljena, kar je najpomembneje.

RIBEZOV CRUMBLE

Sestavine:

  • ribez
  • 2 pesti ovsenih kosmičev
  • 4 žlice ržene moke
  • 4 žlice rjavega sladkorja
  • 3 žlice masla
  • 2 pesti mletih orehov
  • cimet
  • 1 vanili sladkor


Ribez sem odtalila in ga enakomerno razporedila po pekaču namazanem z oljem in potrosenim z drobtinami. Preko sadja sem enakomerno razporedila precej suho zmes in vseh ostalih sestavin. 

Crumble sem postavila v segreto pečico in ga pekla cca. 1 uro pri 180-tih stopinjah. Počakali smo, da se nekoliko ohladi, oz. popolnoma se je ohladil, nato pa smo si ga postregli z dodatkom vanilijevega sladoleda.

Njami!





Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar