torek, 14. april 2015

PREKOPALI SMO VRT

Končno so nas objele nekoliko višje temperature, tako da bomo počasi lahko tudi "vtaknili" letošnje vrtnine v zemljo.
Prekopali smo vrt. Blitva je takoooo lepa, da bomo letos jedli kar lansko in ne bomo sejali nove. Kodrasti ohrovt je bil tudi še zelo lep, a ni sodil več na vrt - romal je v hladilnik. Našli smo še par lepih korenčkov, ki so preživeli zimo in tudi trije pori so se še šopirili sredi gredice. 

Vse to je romalo v hladilnik in čez en dan je nastala odlična večerja. Dušena mešana zelenjava z vrta, ki sem ji dodala čajoto iz kleti in malo "umetne" paprike in en "umetni" paradižnik za barvo.

DUŠENA MEŠANA ZELENJAVA

Sestavine:

  • por
  • kodrasti ohrovt
  • korenje
  • čajota
  • paprika
  • paradižnik
  • olivno olje
  • sol


Zelenjavo operem in narežem na kocke. Por popražim in dodam kodrasti ohrovt. Ko upade volumen ohrovta dodam ostalo zelenjavo, solim, premešam in posodo pokrijem s pokrovko. Po potrebi med dušenjem prilijem malo vode. Dušim kakšnih 10 minut in že je večerja pripravljena. No, zraven seveda paše kakšen kos domačega kruha in kos pečenega mesa ali pa tudi ne - po želji.









Print Friendly and PDF

1 komentar: