četrtek, 14. januar 2010

PLANI IN DOMAČE NALOGE

Včasih se mi zdi, da sem kakor mali otrok. Potrebujem domačo nalogo, ki jo pridno, vestno in redno pišem, izpolnjujem, barvam in rešujem. Kot pridna punčka, ki redno dela domače naloge - za petko.

In tako je tudi z mojimi plani. Tekaškimi plani. Če ga nimam - bluzim, pohajkujem in se potepam; če ga imam, ga pridno izpolnjujem, barvam, kljukam - v glavnem vestno opravljam.

Zato ga potrebujem. Plan, kjer je za vsak dan posebej, za par mesecev v naprej napisano koliko in kaj naj odtečem. V kakšnem tempu in kako. Ali po ravnem ali v breg. Vse je pomembno in odvisno od tega kakšen čas želim odteči in v katerem obdobju se nahajam - v pripravljalnem, zaključnem, tekmovalnem ali v obdobju pavze. Te plane mi že nekaj let, vsako sezono posebej skrbno pripravi Sašo.

Na začetku je to nepopisan lis papirja, na katerem je le tabela z datumi in načrtovanimi treningi. Vse na njem je tako nezanimivo in belo, le konec posameznega tedna, kjer se seštevajo načrtovani in odtečeni kilometri je označen z zeleno barvo.


In kako lepo je pogledati takšen plan, ko je izpolnjen. Ko so opravljene vse domače naloge. Ko se točno vidi dneve napadene z lenobo ali pa tiste bolane in one pridne. List papirja postane tako lep in pisan. Malo rumen, malo zelen, pa moder in vijoličast.


In čim bolj je pisan, tem boljši je čas na načrtovani tekmi. Ali kakor je bilo, ko smo še hodili v šolo - čim boljša je bila naloga, tem višja je bila ocena.


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar