sreda, 9. junij 2010

BELO - ZELENA KOMBINACIJA

A ni fajn, ko v iskanju idej za današnjo kuharijo le stopiš na vrt in že je problem rešen? Recept je v trenutku na dlani, le delo je še potrebno opraviti.

Mlada špinača že ponuja svoje zelene liste in tudi grahove kroglice so že zrele. Pa sveži timijan za začimbo in dišeča melisa. Pa da o solati ne govorim.

In je nastalo:

MESNO ZELENJAVNA RIŽOTA
čebula, olivno olje, kos sočnega govejega mesa, česen, grah, korenje, špinača, sol, poper, timijan in začimbe po okusu

Čebulo očistim narežem in prepražim na olivnem olju. Dodam na majhne koščke narezano goveje meso, ter ga skupaj s čebulo prepražim. Dodam česen, grah in korenje, ter vse skupaj še nekoliko prepražim. Zalijem z malo vode, začinim in omako skuham.

V ločeni posodi skuham riž, tako da je al dente. Ko sta jedi v obeh posodah skuhani (omaka in riž) jih zamešam, tako da nastane rižota.

DOBER TEK!


Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar