Mnogokrat vprašam otroke pred treningom kaj so jedli za kosilo. Se je že namreč večkrat zgodilo, da sem skuhala takšno jed, ki so jo imeli že opoldan na mizi.
Pa je bil današnji odgovor: "Kar na hitro smo nekaj pojedli. Ni bilo časa!" In že mi je bilo jasno. Zvečer bo volčja lakota.
In sem obula tekaške copate. Dobra urca teka je zadostovala, da sestavim jedilnik za večerjo. To je nastalo najprej v mislih in nato v loncih:
Pa je bil današnji odgovor: "Kar na hitro smo nekaj pojedli. Ni bilo časa!" In že mi je bilo jasno. Zvečer bo volčja lakota.
In sem obula tekaške copate. Dobra urca teka je zadostovala, da sestavim jedilnik za večerjo. To je nastalo najprej v mislih in nato v loncih:
ZREZKI V ČEBULNI OMAKI S KAPRAMI IN SMETANO
zrezki svinjske ribice, čebula, olivno olje, kapre, kisla smetana, začimbe
Zrezke namažem z senfom, jih solim in popopram, ter prepražim na olivnem olju. Odložim jin na krožnik, ter v ta - isti posodi prepražim na kolobarje narezano čebulo. Ko je gotova dodam zrezke in kapre, ter posujem z žličko moke. Premešam, ter zalijem z vodo. Solim, popopram, dodam timijan, peteršilj in ostale začimbe po okusu. Kuham približno 20 min. Tik preden je omaka gotova dodam žlico kisle smetane, pustim 5 min. še na ognju in nato posodo odstavim.
Posebej skuham žgance, ki jih serviram kot prilogo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar