petek, 11. maj 2012

JEMO DOMAČE!!

Oni dan smo v trgovini kupili njoke in se po večerji kar nekaj časa čudili: "Le kako je lahko v enem kilogramu kupljenih njokov takoooo malo le-teh, če pa je količina doma narejenih okusnih njokov tooooliko večja!"

Pa še boljši so. Dosti boljši! Na primer takšni z blitvo:

DOMAČI BLITVINI NJOKI

Sestavine:
  • 40 dag moke
  • 500 g skute
  • 1 jajca
  • žlička soli
  • sesekljana blitva

Vse sestavine zmiksam in testo postavim za minimalno pol ure v hladilnik. Nato ga rezdelim na štiri dele in iz vsakega zvijem dooolg svaljek premera približno 2 cm. Narežem ga na enakomerno velike kose - njoke.
Njoke kuham približno 15 - 20 minut v osoljeni vodi.






Ej, koliko jih je! Mnoooogo več kakor kupljenih!
Print Friendly and PDF

Ni komentarjev:

Objavite komentar